Fietsvakanties in Europa

Heel Europa kan op allerlei plaatsen prima vakantie bestemmingen bieden. Zeker wanneer je op pad gaat naar landen binnen de Europese Unie is het reizen makkelijk en kun je vaak overal met de vertrouwde Euro betalen. Alweer een aantal dingen om je een stuk minder zorgen over te maken dus. In tegenstelling tot de rest van de wereld, waar fietsen op de meeste plaatsen niet heel gebruikelijk en dus gevaarlijk is, geldt dit voor de meeste plekken in Europa niet echt. In bepaalde landen moet je om verschillende redenen wel beter op je hoede zijn dan in andere, maar al met al zal het op de meeste plekken geen problemen geven wanneer je er met de fiets op uit trekt.

In talloze adembenemende omgevingen kijk je steeds weer je ogen uit. Sommige gebieden bieden je zoveel mogelijkheden of het gebied van fietsen dat je er jarenlang achter elkaar naartoe terug kunt gaan zonder er ooit op uitgekeken te raken. Maar indien je het graag wat meer afwisselend houdt kun je er tevens voor kiezen ieder jaar een andere bestemming te bezoeken.

Sommige mensen kiezen er zelfs voor hun hele vakantie per fiets te doen. Zij vertrekken in dat geval al vanuit Nederland en rijden soms helemaal naar Zuid-Europa toe met slechts de fiets en wat kampeer benodigdheden. Wat hier aan een groot voordeel kan zijn is dat je alles onderweg goed kunt zien en ruim de tijd hebt om van de omgeving te genieten. Het is wel aan te raden om ervoor te zorgen dat je uitgebreid de tijd hebt. Hiermee zorg je dat je hier niet steeds aan hoeft te denken en zelf de route aan kunt passen onderweg als je dat wilt.