Meer fietsen dan inwoners

Nederland staat algemeen bekend als een echt fietsland. Misschien zelfs wel het grootste fietsland ter wereld. De redenen dat zoveel mensen graag fietsen zijn er meerdere. Zo is het een groot voordeel dat het landschap over het algemeen zeer vlak is. In een bergachtig land wordt het namelijk een stuk minder prettig om iedere dag naar je werk te fietsen wanneer geen meter vlak is. In een land als Nederland waar dit wel het geval is, wordt fietsen daarom al een stuk aangenamer.

Gelukkig zijn er overal fietspaden en is het relatief veilig om hier te fietsen. Op vele andere plaatsen zijn er helemaal geen fietspaden en is de kans op ongevallen dan ook groter. Vaak is men in het buiteland niet gewend om rekening met fietsers te houden. Dit kan al snel nadelige gevolgen hebben. Je zult merken dat je goed op je tellen moet passen en altijd op je hoede moet zijn.

Het is iets wat je wellicht al eens eerder hebt gehoord en het is nog echt waar ook. Er zijn in Nederland in totaal meer fietsen dan inwoners. Deze worden uiteraard niet allemaal gebruikt maar staan vaak wel ergens gestald. Het is dan ook helemaal niet vreemd om als Nederlander meerdere fietsen te bezitten. Sommige mensen hebben een gewone fiets voor de makkelijke ritjes om en nabij het huis en een racefiets voor als ze langere afstanden willen gaan afleggen. De handel in fietsen is dan ook zeer lucratief in Nederland. Omdat mensen continue fietsen gebruiken gaan deze ook vaak stuk en moeten er nieuwe gekocht worden. Hierdoor blijft er altijd veel vraag bestaan.

De reparatie van fietsen is daarom ook een gouden handel. Niet iedereen wil immers bij het eerste de beste probleem gelijk een nieuwe fiets kopen wat vaak vele malen duurder is dan de huidige fiets te laten maken. Daarom worden deze vaak naar de zogenoemde fietsenmaker gebracht zodat deze ervoor kan zorgen dat de fietser snel weer op weg kan gaan. Het is meestal niet heel duur om eenvoudige reparaties uit te voeren. Indien er meerdere dingen kapot zijn kan het bedrag voor de reparatie echter wel vrij snel op gaan lopen.

Voor wie nog nooit in Nederland gefiets heeft is het nauwelijks voor te stellen dat het gros van de mensen dagelijks de meeste dingen op de fiets onderneemt. In vele andere landen fietst men alleen bij hoge uitzondering of als hobby maar wordt het zeker niet op een praktische manier gebruikt zoals dat bij ons het geval is. Dat er zoveel mensen fietsen heeft eigenlijk bijna alleen maar voordelen. Het kan soms wat chaotisch zijn maar alleen het bewegen zelf al is natuurlijk goed voor iedereen die dit doet.