Fietsen transporteren in een bedrijfswagen

Wanneer je één of meerdere fietsen wil transporteren in je bedrijfswagen dan kan dat nogal wat gedoe opleveren. Het is een behoorlijk gepas en gemeet, met stoelen die dicht moeten worden geklapt en andere creatieve oplossingen die je erbij moet halen. Je begrijpt dat dit nogal wat energie kost. Dit kun je jezelf besparen door je bedrijfswagen zo te laten inrichten dat er op een praktische en eenvoudige manier altijd één of meerdere fietsen in vervoerd kunnen worden.

Bedrijfswageninrichting voor fietsen

Of je nou een fietsenwinkel hebt, of een verhuurbedrijf voor fietsen runt, voor iedereen bestaat er de mogelijkheid van een bedrijfswageninrichting op maat. Ook als je bijvoorbeeld lid bent van een wielerorganisatie is zo’n soort inrichting het overwegen waard. Voor veel merken en specifiek modellen wagens is er zo’n praktische bedrijfswageninrichting te krijgen. Het mooie is dat je zelf kunt beslissen hoe jij wil dat die inrichting van je bedrijfswagen eruit komt te zien. Je hebt de organisatie van je laadruimte dus zelf in handen, waardoor je je werk efficiënter en eenvoudiger kunt uitvoeren. Om efficiënt te kunnen werken, is het essentieel om orde in je wagen te houden en spullen netjes in en uit te kunnen ruimen.

Voordelen

Het heeft verschillende voordelen om je bedrijfswagen in te richten zodat deze geschikt is om fietsen te transporteren. Je voorkomt ermee dat de binnenkant van je bedrijfswagen kan beschadigen, en omdat de fietsen vastgezet kunnen worden, blijven ook deze onbeschadigd.

Daarnaast kun je met de juiste inrichting méér kwijt; doordat je de fietsen efficiënt naast elkaar kunt opstellen hou je meer ruimte over voor andere spullen. Je maakt zo dus optimaal gebruik van je laadruimte.

Natuurlijk is ook persoonlijke veiligheid van groot belang. Doordat de lading in je wagen stevig vast staat, is de kans op een ongeluk kleiner, en dat geeft meer veiligheid voor jou en de weggebruikers om je heen.

Geschikte inrichting

Welke inrichting s nou het meest geschikt om fietsen te vervoeren? Om dit te bepalen moet je rekening houden met een aantal dingen. Overweeg in eerste instantie je doel; vervoer je fietsen als fietsenmaker, dan heb je ook veel ruimte nodig voor andere gereedschappen en materialen, waar je als leverancier juist meer fietsen wil kunnen transporteren. Denk ook na over het soort fietsen wat je wil vervoeren: kinderfietsen hebben andere afmetingen dan fietsen voor volwassenen. Denk altijd na over hoe je de ruimte zo goed mogelijk kunt gebruiken.