Topwielrenners uit Zweden

Een van de meest succesvolle wielrenners uit Zweden is ongetwijfeld Gustav Erik Larsson (1980) die reeds in 2008 een zilveren medaille won tijdens de Olympische Spelen te Peking, China. In datzelfde jaar eindigde hij als 15e in het eindklassement van de Ronde van Italië en twee jaar later – in 2010 – behaalde hij de 20e plaats in het eindklassement van de Ronde van Spanje. Gedurende zijn sportcarrière (2001-2016) won hij zevenmaal de Zweedse Kampioenschappen Tijdrijden voor Heren Elite.

Wielrenners roken niet

Wielrenners die hun sport beoefenen op professioneel niveau zijn geenszins fervente rokers. Immers, een rookverslaving zou nadelige gevolgen kunnen hebben voor hun sportcarrière. Het is algemeen bekend dat roken de algehele conditie van sportbeoefenaars verslechtert. Topwielrenners die goed willen presteren en de beste resultaten willen behalen peinzen er niet over om te gaan roken, maar tegen een zakje White Fox Snus zeggen ze misschien geen nee….

Snus uit Zweden

Een groot deel van de Zweedse bevolking gebruikt snus, zoals White Fox Snus. Veel mensen hebben tegenwoordig een doosje snus op zak. Snus is legaal in Zweden en bijna overal verkrijgbaar. Nederlandse snusgebruikers dienen hun White Fox Snusdoosjes echter online te bestellen. Of voormalige Zweedse topwielrenners ook af en toe een zakje snus gebruiken is onbekend.

Veelbelovend

De 24-jarige Hugo Forssell zou beschouwd kunnen worden als de opvolger van Gustav Larsson. De sportcarrière van Forssell begon in 2016 en vorig jaar eindigde hij als eerste in het bergklassement van de Ronde van Estland. Forssell is dan ook een veelbelovende wielrenner die de komende jaren waarschijnlijk nog meer topprestaties in de wielersport zal leveren.