De mooiste fietsgebieden van Nederland

Overal in Nederland barst het van de prachtige fietsgebieden. Het land is klein waardoor het door de vele bewoners op een relatief smal oppervlak misschien soms vol lijkt. Maar niets is minder waar. Er is nog meer dan ruimte genoeg en je kunt er allerlei soorten natuur ontdekken. Als fietsliefhebber ben je dan ook nooit helemaal uitgefietst hier. Het leuke is dat er zoveel fietsroutes en paden zijn om uit te kiezen dat je nooit twee keer hetzelfde stuk hoeft af te leggen als je dit niet wilt. Op allerlei plekken kun je informatie vinden zoals fiets kaarten of boekjes over de mooiste fietsroutes.

Op bijvoorbeeld de Waddeneilanden kun je prachtig fietsen. Wat het nog beter maakt is dat er weinig auto’s rijden zodat je hier niet steeds weer op hoeft te letten. Maar er zijn nog veel meer plekken waar het heerlijk rustig is voor de fietser. Onder andere de Hoge Veluwe, de Utrechtse Heuvelrug en de Biesbosch zijn hier uitstekende voorbeelden van. Zodra je in deze gebieden een tijdje rond rijdt vergeet je alle hectiek uit het dagelijks leven en kun je zo even helemaal tot jezelf komen. Dit is nu precies de reden dat zoveel mensen fietsen zo fijn vinden. Het maakt biet uit op wat voor manier je het doet. Maar er is een ding wat zeker vaststaat, het is een heerlijke vorm van ontspanning.

Dat Nederland vrij vlak is maakt het alleen nog maar aantrekkelijker. Hierdoor hoef je geen speciale fiets te hebben of veel eerdere ervaring. Iedere fietser kan hier prima uit de voeten. Het enige stukje land wat je zult vinden dat niet helemaal vlak is ligt in Zuid-Limburg. De uitloperd van de Ardennen reiken tot hier en zorgen voor een paar venijnige klimmetjes. Maar deze zijn niets om je druk over te maken. Ook voor de niet getrainde fietser is dit zelfs nog wel te doen, al is het raadzaam om er dan wat meer de tijd voor te nemen.

Dit is nog lang niet alles. Je raakt in Nederland eigenlijk nooit uitgefiets om het zo maar te zeggen. Met de vele keuzes aan mooie gebieden die er zijn zal het land menig fietser dan ook zeker niet snel gaan vervelen. Alle reden dus om het zelf eens uit te proberen.