Waarom je speciale kleding nodig hebt voor wielrennen

Als je voor het eerst een wielrenfiets koopt of leent van een vriend, dan kun je jezelf afvragen of je ook speciale kleding moet kopen. Een helm, dat klinkt logisch als je met een noodvaart over de weg gaat scheuren. Maar die strakke broekjes die ervaren wielrenners aan hebben, heb jij die ook nodig? Of kun je voorlopig met andere sportieve kleding toe terwijl je erachter komt of dit jouw nieuwe hobby wordt? Lees hier wat voor speciale voordelen wielrenkleding heeft.

Een ondershirt laat zweet door

Een sportwebwinkel als AIM’N biedt speciale fietsshirts aan. Daartussen zitten ondershirts, die je direct op je huid draagt. Zoals je wel zult begrijpen ga je tijdens het fietsen flink transpireren, en ondershirts hebben het unieke kenmerk dat ze zweet naar buiten toe transporteren. Dit zorgt niet alleen dat je tijdens het sporten niet in je eigen privézwembadje zit, het zorgt er ook voor dat je het minder snel koud krijgt als je op wat mindere dagen gaat wielrennen.

Een fietsshirt heeft een unieke pasvorm

Een normaal sportshirt is geen ideale keuze om op de fiets aan te hebben. Beter is een echt special fietsshirt, waarvan de contouren precies aansluiten op de houding van een fietsende persoon. Ook hebben zulke shirts achterzakken om essentiële spullen zoals energierepen water, sleutels en smartphones mee te nemen, welke je anders niet gemakkelijk kwijt kunt tijdens het sporten. De speciale pasvorm zorgt er ook voor dat je gestroomlijnder bent en dus hogere snelheden kunt behalen.

Wind- en regenjacks voor wielrennen zijn extra handig

Als je aan je (vermoedelijke) nieuwe hobby begint in de koudere jaargetijden, dan kun je geconfronteerd worden met flinke wind, regen en zelfs met sneeuw. Geloof ons maar als we zeggen dat je die weersomstandigheden goed voelt wanneer je snelheden van soms wel 25 kilometer per uur behaalt. Een speciaal windjack voor wielrenners zit nauwsluitend, is erg licht en is dus gemakkelijk op te bergen. Een regenjack van AIM’N voor deze sport houdt je droog en is niet benauwd.

Een fietsbroek beschermt je kwetsbare delen

Bij het wielrennen beweeg je heel actief op je zadel, wat voor flink wat wrijving en dus blaren en irritatie kan zorgen op plekken waar je dat absoluut niet wilt. Een speciale fietsbroek van AIM’N voorkomt dit. De broek voert zweet namelijk af en heeft een ingebouwde ‘zeem’. Die zeem voorkomt wrijving, vangt trillingen van de fiets op en zorgt daardoor dat jij veel langer kunt sporten zonder pijn aan je billen, edele delen of de botten van je bekken.