Op Terschelling fietsen

Het Waddeneiland Terschelling is een fiets bestemming bij uitstek. Als je wilt kun je vanaf het moment dat je van de boot vanuit het Friese Harlingen komt gelijk een fiets huren en zo het eiland verkennen. Ondanks dat Terschelling het grootste van alle Waddeneilanden is kun je het eiland prima rond fietsen. Hier kan de hele dag voor uitgetrokken worden maar dan moet het zeker gaan lukken.

Waarom fietsen op Terschelling?

Je kunt meerdere goede redenen aanhalen om te gaan fietsen op Terschelling. Het eiland is leuk en heeft veel waar de bewoners trots op mogen zijn. De mooie uitgestrekte stranden en prachtige duin gebieden zijn helemaal op de fiets een ware lust voor het oog. Verder lenen de gezellige kleine dorpjes die er zijn verspreid over het eiland zich zeer goed voor een wel verdiende stop. Zo kun je indien het weer mee zit op de vele terrassen genieten van gebak en een heerlijke kop koffie of thee.

Fietsen huren op Terschelling

Het is niet onmogelijk om je eigen fiets mee naar het eiland te nemen maar een fiets huren is eigenlijk net zo makkelijk. De mogelijkheden hiervoor zijn overal aanwezig en zo voorkom je dat je de hele tijd met je eigen fiets hoeft te slepen. Vaak kun je de fiets vlak voordat je weg gaat weer inleveren zodat je alles van begin tot het einde van je vakantie per fiets kunt doen als je dat wilt. Kijk van tevoren goed wat voor soort fiets je graag wilt hebben en je kunt er vrijwel zeker van zijn dat je deze wel ergens kunt huren op het eiland. Er is tenslotte van alles op fietsgebied te doen.