Fietsen met kinderen

Fietsen met ligfietsen is een bijzondere ervaring. Niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen. De ligfiets heeft nu eenmaal een kleiner frontaal oppervlak en in combinatie met de aerodynamische vorm vangt de fiets dus veel minder wind. Dat betekent dat je met minder inspanning een stuk sneller kunt fietsen. Daarbij kun je door het comfort van de fiets het ook langer volhouden. Je kunt je enigszins afzetten tegen de zitting en je hele rug wordt ondersteund. Dat scheelt in ieder geval een paar pijnlijke billen tijdens een fietstocht.

Een leuk uitje op de fiets

Afgezien van al die lichamelijke voordelen die je op een ligfiets hebt is het ook een ontzettend leuk uitje. Met zijn allen een mooie fietsroute fietsen op de ligfiets is natuurlijk extra leuk. Lekker ontspannen fietsen zonder zadelpijn of pijn in je nek, polsen of schouders. Het is dus vooral genieten met een brede grijns op je gezicht. Fietsen met ligfietsen heeft een hoge funfactor.

Fietsen in een stoere outfit

Maak er gewoon eens een leuk uitje van met het gezin. De kinderen kunnen gewoon hun nieuwe kleding aan die je pas hebt aangeschaft bij die leuke Kids Brand Store want de kans dat ze van hun ligfiets vallen is erg klein. Het hoeft ook niet speciaal sportieve kinderkleding te zijn, die stoere outfit van dat leuke merk kan ook gewoon, hoewel deze webshop het beide heeft. Als je geen ligfietsen hebt, kun je ze ook huren :https://www.nederlandfietsland.nl/alles-over-fietsen/fietsvervoer-en-verhuur om een leuke tocht te maken.

Speciale familieroutes

Er zijn tal van verschillende en mooie fietsroutes in Nederland. Zowel in de bossen, door de duinen of in een ander landschap. Er zijn speciale familieroutes of misschien kies je liever voor een route met bijzondere bezienswaardigheden onderweg. Fietsen met kinderen wordt altijd ineens een heel stuk leuker als je een speeltuin tegenkomt of een plek waar ze even kunnen stoppen voor een lekker ijsje.

Een eigen route uitstippelen

Het is ook altijd leuk om een fietsroute te volgen en tussendoor met een pontje over te varen. De fietsen kunnen mee op de pont en je hebt weer even een ander uitzicht vanaf het water. Met de speciale fietsknooppuntenplanner kun je een eigen route uitstippelen die langs punten komt die je interesse hebben. Dat kan een speciaal natuurgebied zijn, maar ook een restaurantje, een speelplek of een musea.

Picknicken onderweg of opdrachten vervullen

Er zijn ook speciale fietsroutes voor kinderen waar ze onderweg spelletjes en opdrachten moeten doen. Vaak kan de plaatselijke VVV je meer informatie over dat soort fietstochten geven. Maar gewoon onderweg picknicken of zelf een speciale puzzelroute uitzetten is natuurlijk ook leuk. Zeker op de ligfiets is fietsen met kinderen een bijzondere ervaring en qualitytime voor het hele gezin.