De Ardennen op de mountainbike

Op de Mountainbike is het prima te doen om in de Ardennen te fietsen. Het gebied is met alle heuvels zeer glooiend maar voor de fietser met een beetje ervaring moet dit geen probleem zijn. Wanneer je geen of weinig ervaring hebt kan het ook, alleen kun je misschien wat minder ver gaan dan anderen. Het gebied leent zich prima voor een lang weekend om even bij te komen. Er is dan eigenlijk geen betere manier om dit te doen dan op de fiets.

Je kunt van tevoren al gaan bekijken wat je precies wilt gaan doen. In het hele gebied zijn er verschillende fietsroutes te berijden afhankelijk van hoe ver je wilt gaan en waar je precies in de buurt zit. Er zijn vele opties die je kunt overwegen. Zo kun je in groepsverband een tocht gaan maken maar wanneer je liever wat meer op jezelf bent is dit zeker geen enkel probleem. Voor hen die zelf geen fiets hebben zijn er meer dan zat mogelijkheden om die ter plaatse te huren. Je kunt hier van tevoren alvast het één en ander over uitzoeken maar dit kan ook op de bestemming zelf zonder al teveel problemen geregeld worden.

Qua verblijf hoeft het je nergens aan te ontbreken. Er zijn heel veel geschikte accommodaties. Je zult al gauw merken dat men in de Ardennen goed in ingesteld op fiets toeristen waardoor het nooit moeilijk is om een geschikte plek te vinden. De talloze hotels, campins en bungalowparken hebben vaak veel faciliteiten zodat je zelf niet aan al teveel dingen hoeft te denken. Ondanks dat de Ardennen veelal in het Franstalige gedeelte van België liggen zul je er vaak met Nederland ook wel uit kunnen komen. Wel zo makkelijk als je vragen hebt of iets wilt weten natuurlijk.